Jo kolmas päivä Hullujen Päivien huumaa ja olen selvinnyt tähän saakka pysymällä kaukana poissa ostohysteriasta. Mutta kuka tietää, vielä on kaksi päivää jäljellä ja mieli voi muuttua.
Tänään vapaana ja sateinen päivä. Uhkasin kuitenkin sadetta ja kylmyyttä heti aamusta ja lähdin jo kello 07.40 kylälle kauppaan. Eilen kauppareissulla unohdin ostaa hunajaa ja tarvitsin sitä siman valmistukseen. No samalla sain heti aamureissulla illan ruokatarvikkeetkin ostettua.
En muista koska olisin valmistanut itse simaa, mutta eilen HS:n ruokatorstaissa oli kehuttu siman ohje ja päätin kokeilla.
Saatte tässä nyt reseptin,vaikka tässä vaiheessa ei ole tietoa lopputuloksesta.
Tarvitset : 3 keskikokoista sitruunaa, 05 dl juoksevaa hunajaa, 250 gr fariinisokeria, 250 gr hienoa sokeria, pieni pala inkivääriä ja nokare hiivaa.
-Pese lempeästi lämpimällä vedellä ja juuresharjalla sitruunat. Kuori keltainen kuori ohuelti. Viipaloi sitruunat ja leikkaa valkoinen kuoriosa pois.
-Kuori pieni 2 cm pala inkivääriä ja suikaloi.
-Mittaa sokerit valmiiksi kulhoon.
Kuumenna 4 litraa vettä kiehuvaksi, lisää sokeri ja hunaja, sitruunankuorisuikaleet, sitruunaviipaleet ja inkivääriviipaleet joukkoon.
Anna nesteen jäähtyä haaleaksi ja liota herneenkokoinen hiivanokare nestetilkkaan ja sekoita kädenlämpöiseen simaan.
Anna käydä huoneenlämmössä 2-3 vuorokautta.
Siivilöi ja pullota sima. Nostele nestettä kauhalla suppiloon ja harson tai siivilän läpi pulloihin. Älä sekoita kattilan pohjalle laskeutunutta sakkaa joukkoon.
Pudota halutessasi jokaiseen pulloon muutama rusina ja laita pullot kylmään. Siman valmistuminen vie viileässä noin viikon.
Palataan makuasioihin lähempänä Vappua.
Sain tiistaina vapaapäivänä ikkunat pestyä ja muutenkin pidettyä siivouspäivää ja samalla myös 'toimistopäivää, kotona. Papereiden järjestelyä ja pankkiasioiden hoitelua. Mieli on hyvä kun näkyy tulokset.
Otsikkoon viitateen huonosta omastatunnosta töitä on lomaviikon jälkeen rästissä melkoinen määrä, enkä ole viikolla tehnyt kuin normaalit 3 työpäivää ja lähtenyt joka päivä normaaliin aikaan pois.
Välillä tuntuu että ei vaan jaksa . Ensi viikolla on sitten terästäydyttävä . Kuukaudenn vaihde lähestyy ja niitä pakollisia töitä on saatava valmiiksi silloin. Pitempää päivää ei kkoeuitenkaan voi tehdä sillä olen jotenkin taas onnistunut järjestämään joka illaksi menoa. Maanantaina Kultapossukerho, tiistaina Fiinkällare Nivinon hallituksen kokous, keskiviikkona keilakurssin loppukoe, torstaina keilailta Heinästen kanssa ja sitten onkin jo viikonloppu.
Onneksi oli 10 päivän loma Pääsiäisen yhteydessä mökillä. Ihan rentoa loman viettoa aurinkoisessa säässä. Ehdittiin 3 kertaa viikon aikan käydä keilaamasa ja minä tein muutaman pitkän kuntolenkin Savon maisemissa. Lunta oli vielä kovasti maalla, mutta aurinkoiset ja lämpöiset säät (+8) päivisin sulattivat hankikantoa sekä piha-alueella että jäällä. Joutsenet, kurjet ja lokit saapuivat viikon aikana. Kaulushaitarin tötähtelyä ei vielä kuulunut vastarannalta. Tiaiset rupesivat pesäpuuhiin kirjosiepon pesäpönttöön. Valitettavasti täyty todeta, että sieppojen tultua tiaiset häädetään pois pesästä. Luonon laki jyllää lintujen maailmassa. Tikka koputteli puuta talon nurkalla joten paljon seurattavaa on ollut.
Kotiin tultiin viime sunnuntaina jo puolenpäivän aikaan. Saatiin viikon pyykit heti pestyä ja palattua nopeasti arkeen.
Viikolla oli naapurit ruvenneet järjestämään Paul Simonin konserttiin Tukholmaan lippuja ja sunnuntaina oli sitten kaikilla lähtijöillä (6 henkilöä) iltapäivällä verkkoyhteydet kuumina lentolippujen tilaamiseksi. Kaikki saatiin samaan koneeseen liput mennen tullen. Onneksi Anne hoiteli kahden yön hotellimajoituksen kaikkien puolesta samanaikaisesti. Nyt vain odottelua 3 kuukautta matkan alkuun.
Mutta parasta kuitenkin on, että nyt on vain 26 päivä Kultapossukerhon Lissabonin matkan alkuun. Se on jo melkein matkatavaroiden pakkauksen aika.....
Tänään vapaana ja sateinen päivä. Uhkasin kuitenkin sadetta ja kylmyyttä heti aamusta ja lähdin jo kello 07.40 kylälle kauppaan. Eilen kauppareissulla unohdin ostaa hunajaa ja tarvitsin sitä siman valmistukseen. No samalla sain heti aamureissulla illan ruokatarvikkeetkin ostettua.
En muista koska olisin valmistanut itse simaa, mutta eilen HS:n ruokatorstaissa oli kehuttu siman ohje ja päätin kokeilla.
Saatte tässä nyt reseptin,vaikka tässä vaiheessa ei ole tietoa lopputuloksesta.
Tarvitset : 3 keskikokoista sitruunaa, 05 dl juoksevaa hunajaa, 250 gr fariinisokeria, 250 gr hienoa sokeria, pieni pala inkivääriä ja nokare hiivaa.
-Pese lempeästi lämpimällä vedellä ja juuresharjalla sitruunat. Kuori keltainen kuori ohuelti. Viipaloi sitruunat ja leikkaa valkoinen kuoriosa pois.
-Kuori pieni 2 cm pala inkivääriä ja suikaloi.
-Mittaa sokerit valmiiksi kulhoon.
Kuumenna 4 litraa vettä kiehuvaksi, lisää sokeri ja hunaja, sitruunankuorisuikaleet, sitruunaviipaleet ja inkivääriviipaleet joukkoon.
Anna nesteen jäähtyä haaleaksi ja liota herneenkokoinen hiivanokare nestetilkkaan ja sekoita kädenlämpöiseen simaan.
Anna käydä huoneenlämmössä 2-3 vuorokautta.
Siivilöi ja pullota sima. Nostele nestettä kauhalla suppiloon ja harson tai siivilän läpi pulloihin. Älä sekoita kattilan pohjalle laskeutunutta sakkaa joukkoon.
Pudota halutessasi jokaiseen pulloon muutama rusina ja laita pullot kylmään. Siman valmistuminen vie viileässä noin viikon.
Palataan makuasioihin lähempänä Vappua.
Sain tiistaina vapaapäivänä ikkunat pestyä ja muutenkin pidettyä siivouspäivää ja samalla myös 'toimistopäivää, kotona. Papereiden järjestelyä ja pankkiasioiden hoitelua. Mieli on hyvä kun näkyy tulokset.
Otsikkoon viitateen huonosta omastatunnosta töitä on lomaviikon jälkeen rästissä melkoinen määrä, enkä ole viikolla tehnyt kuin normaalit 3 työpäivää ja lähtenyt joka päivä normaaliin aikaan pois.
Välillä tuntuu että ei vaan jaksa . Ensi viikolla on sitten terästäydyttävä . Kuukaudenn vaihde lähestyy ja niitä pakollisia töitä on saatava valmiiksi silloin. Pitempää päivää ei kkoeuitenkaan voi tehdä sillä olen jotenkin taas onnistunut järjestämään joka illaksi menoa. Maanantaina Kultapossukerho, tiistaina Fiinkällare Nivinon hallituksen kokous, keskiviikkona keilakurssin loppukoe, torstaina keilailta Heinästen kanssa ja sitten onkin jo viikonloppu.
Onneksi oli 10 päivän loma Pääsiäisen yhteydessä mökillä. Ihan rentoa loman viettoa aurinkoisessa säässä. Ehdittiin 3 kertaa viikon aikan käydä keilaamasa ja minä tein muutaman pitkän kuntolenkin Savon maisemissa. Lunta oli vielä kovasti maalla, mutta aurinkoiset ja lämpöiset säät (+8) päivisin sulattivat hankikantoa sekä piha-alueella että jäällä. Joutsenet, kurjet ja lokit saapuivat viikon aikana. Kaulushaitarin tötähtelyä ei vielä kuulunut vastarannalta. Tiaiset rupesivat pesäpuuhiin kirjosiepon pesäpönttöön. Valitettavasti täyty todeta, että sieppojen tultua tiaiset häädetään pois pesästä. Luonon laki jyllää lintujen maailmassa. Tikka koputteli puuta talon nurkalla joten paljon seurattavaa on ollut.
Kotiin tultiin viime sunnuntaina jo puolenpäivän aikaan. Saatiin viikon pyykit heti pestyä ja palattua nopeasti arkeen.
Roosasta oli vielä varmempaa pysyä terassilla eikä lumella |
Sauna lämpeni ja avannosta haettin vesi |
Viikolla oli naapurit ruvenneet järjestämään Paul Simonin konserttiin Tukholmaan lippuja ja sunnuntaina oli sitten kaikilla lähtijöillä (6 henkilöä) iltapäivällä verkkoyhteydet kuumina lentolippujen tilaamiseksi. Kaikki saatiin samaan koneeseen liput mennen tullen. Onneksi Anne hoiteli kahden yön hotellimajoituksen kaikkien puolesta samanaikaisesti. Nyt vain odottelua 3 kuukautta matkan alkuun.
Mutta parasta kuitenkin on, että nyt on vain 26 päivä Kultapossukerhon Lissabonin matkan alkuun. Se on jo melkein matkatavaroiden pakkauksen aika.....
Ihanaa kun Varjoihin oli taas ilmestynyt tekstiä. Olenkin odottanut eikö mitään kerrottavaa ole. Täytyypä tosiaan kokeilla hesarin simaohjetta. Itse olen aina lisännyt pullon olutta viilenneeseen nesteeseen. Hunajaa en ole käyttänyt. Täällä Vuosaaressa lokit ovat saapuneet ja ovat pesäpuuhissa. Tekevät pesänsä ainakin vastapäisen koulun katolle. Toivottavasti ei meidän talon katolle koska silloin ei ole parvekkeelle menemistä. Ilmahyökkäykset kun ovat sen verran epämiellyttäviä.
VastaaPoistaTäytyypä laittaa mieleen tuo oluen lisääminen, jos vaikka ensi vuonna yrittäisi sillä reseptillä...
VastaaPoista