Täksi päiväksi luvattiin vähän huonoa säätä joten varauduin jo eilen kaupasta ostamaan leivontatarpeita.
Aamulla tein ensin pienen 4 km lenkin, osittain oli erittäin liukasta. Vime yön pakkanen oli jäädyttänyt tiet ja kadut parin sateisen päivän jälkeen ja hiekotusautot eivät olleet vielä ehtineet joka paikkaan. Lenkistä selvisin kuitenkin kaatumatta.
Kotiin päästyä vaatteiden vaihto ja Hesarin luku aamukahvin kanssa.
Yleensä tulee leivottua niitä tavallisia pyöreitä pullia tai korvapuusteja, mutta tänään päätin tehdä poikkeuksen.
Korvapuustien sijaan tein puolikkaasta taikinasta Bostonkakun ja toisesta puolikkaasta manetelisarvia. Näin reseptin uudesta Koti ja Keittiö lehdestä ja resepti houkutteli kokeilemaan.
Kaulin puolikkaasta taikinaosuudesta kolme pyöreätä levyä n 25 cm halkaisijaltaan ja jaoin jokaisen sitten säteittäin kuuteen osaan.
Paksumpaan osaan laitoin nokareen marssipaania ja voita ja rullasin sitten sarveksi.
Sarvet voideltiin kananmunalla ja päälle ripoteltiin mantelilastuja. Uuniin 225 C, n 13 minuuttia.
Jäähtyneiden mantelisarvien päälle olisi kuulunut sirotella pölysokeria, mutta sitä ei löytynytkään kaapista, joten jäi koristelematta. Suurin osa meni pakkaseen ja voin korjata asian kun sulatan ne käyttöön. Mantelisarvet maistuivat hyviltä, kannatti tehdä.
Resepti löytyy sitten joskus keittokirjastani, sitä vaan ei ole vielä julkaistu.
Nyt on sitten juotu päiväkahvit mantelisarven kera.
Ulkona sataa nyt lunta, pakkasta on luvattu taas viikoksi eteenpäin. Jossain lehdessä ennustettiin, että kevät alkaisi jo helmikuussa. Saas nähdä.
Aamulla tein ensin pienen 4 km lenkin, osittain oli erittäin liukasta. Vime yön pakkanen oli jäädyttänyt tiet ja kadut parin sateisen päivän jälkeen ja hiekotusautot eivät olleet vielä ehtineet joka paikkaan. Lenkistä selvisin kuitenkin kaatumatta.
Kotiin päästyä vaatteiden vaihto ja Hesarin luku aamukahvin kanssa.
Yleensä tulee leivottua niitä tavallisia pyöreitä pullia tai korvapuusteja, mutta tänään päätin tehdä poikkeuksen.
Korvapuustien sijaan tein puolikkaasta taikinasta Bostonkakun ja toisesta puolikkaasta manetelisarvia. Näin reseptin uudesta Koti ja Keittiö lehdestä ja resepti houkutteli kokeilemaan.
Kaulin puolikkaasta taikinaosuudesta kolme pyöreätä levyä n 25 cm halkaisijaltaan ja jaoin jokaisen sitten säteittäin kuuteen osaan.
Paksumpaan osaan laitoin nokareen marssipaania ja voita ja rullasin sitten sarveksi.
Sarvet voideltiin kananmunalla ja päälle ripoteltiin mantelilastuja. Uuniin 225 C, n 13 minuuttia.
Jäähtyneiden mantelisarvien päälle olisi kuulunut sirotella pölysokeria, mutta sitä ei löytynytkään kaapista, joten jäi koristelematta. Suurin osa meni pakkaseen ja voin korjata asian kun sulatan ne käyttöön. Mantelisarvet maistuivat hyviltä, kannatti tehdä.
Resepti löytyy sitten joskus keittokirjastani, sitä vaan ei ole vielä julkaistu.
Nyt on sitten juotu päiväkahvit mantelisarven kera.
Ulkona sataa nyt lunta, pakkasta on luvattu taas viikoksi eteenpäin. Jossain lehdessä ennustettiin, että kevät alkaisi jo helmikuussa. Saas nähdä.
Mums, mums. Hyvältä näyttävät ja varmasti maistuvat. Montako söit?
VastaaPoistaEi niitä lasketa ;O)
VastaaPoista