Alkuun heti maininta, että eilen tekemäni taatelikakku onnistui hyvin ja sitä on saatu tänään syödä työpaikalla.
Tänään töiden jälkeen vähän kaupoissa, firman joululahjoja ostamassa ja kinkku kotiin. Jos sitä nyt voi kinkuksi sanoa. Noin 3.5 kg pakastekinkku, joka nyt on sulamassa keittiön työtasolla kattilassa.
Paistan sen lauantai aamuna vasta. Loput jouluhankinnat hoidan perjantaina, ne vähäiset mitä nyt ostetaan. Kolme henkilöä syömässä, ei paljoa tarvita.
Äsken tein sitten kotiin taatelikakun, tai ainakin yritin. Kakku oli jo uunissa kun huomasin että voi oli unohtunut laittaa. Ei muuta kuin kakku ulos uunista, voin sulatus ja kakkuun sekoitus ja uudestaan uuniin. Siellä se nyt tuoksuu ja paistuu, mutta heikosti nousee.
Sain onneksi Amilta jouluisen kirsikkakakkureseptin ja luulen että satsaan siihen perjantaina.
Vaihtelua ainaisen taatelikakun tilalle, täytyy puolustella.
Tänän olikin pari astetta pakkasta ja vesi tuli lumena alas. No huomenna voi varmaankin todeta, että ne oli menneen talven lumia..
Tänään töiden jälkeen vähän kaupoissa, firman joululahjoja ostamassa ja kinkku kotiin. Jos sitä nyt voi kinkuksi sanoa. Noin 3.5 kg pakastekinkku, joka nyt on sulamassa keittiön työtasolla kattilassa.
Paistan sen lauantai aamuna vasta. Loput jouluhankinnat hoidan perjantaina, ne vähäiset mitä nyt ostetaan. Kolme henkilöä syömässä, ei paljoa tarvita.
Äsken tein sitten kotiin taatelikakun, tai ainakin yritin. Kakku oli jo uunissa kun huomasin että voi oli unohtunut laittaa. Ei muuta kuin kakku ulos uunista, voin sulatus ja kakkuun sekoitus ja uudestaan uuniin. Siellä se nyt tuoksuu ja paistuu, mutta heikosti nousee.
Sain onneksi Amilta jouluisen kirsikkakakkureseptin ja luulen että satsaan siihen perjantaina.
Vaihtelua ainaisen taatelikakun tilalle, täytyy puolustella.
Tänän olikin pari astetta pakkasta ja vesi tuli lumena alas. No huomenna voi varmaankin todeta, että ne oli menneen talven lumia..
Voi harmi. Lohdutuksena kerron että kerran leivoin korvapuusteja ilman hiivaa. Eipä nekään paljon kohonneet. Kaikki muut aineet olivat, joten urheasti me ne puustit syötiin.
VastaaPoistaÄlä heitä hyvää kakkua pois. "Kierritä" ja käytä juustokakun pohjana tai tee perunaleivoksia. Tsemppiä. t. Vuosaaren muori