perjantai 19. elokuuta 2011

KEITTIÖSSÄ

Aika vilistää, mutta kaikkien kauppareissujen jälkeen ehdin kokkailemaan TexMex kesäkurpitsapaistosta ja kesäkurpitsakakkua. Tässä reseptit teillekkin, jos haluatte kokeilla. On maistuvaa.

            TexMex kesäkurpitsapaistos

Raaka-aineet

n 500 gr kesäkurpitsaa ( omalta kasvimaalta tietysti)
5 perunaa
3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
600 gr jauhelihaa
1 pussi (40 gr) texmex mausteseosta (santa maria)
1 prk (400 gr) tomaattimurskaa
150 gr emmentaljuustoraastetta

Paista pannulla sipulit ja jauheliha kypsiksi.  Lisää pannulle mausteseos ja tomaattimurska.
Anna kastikkeen haitua silllä aikaa kun viipaloit kesäkurpitsan ja perunat.

Viipaloi kesäkurpitsa ja perunat ja lado ne limittäin voideltuun vuokaan Lisää haudutettu
jauhelihakastike ja ripottele päälle juustoraaste. Paita 200-casteisessa uunissa noin 40 minuuttia.




                Kesäkurpitsakakku
Vaihe 1

4,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl kanelia
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

Sekoita kuivat aineet yhteen.

Vaihe 2

3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl maustamatonta jugurttia
1,5 dl oliiviöljyä
2 dl mantelirouhetta
3 dl raastettua kesäkurpitsaa

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi  ja lisää  muut aineet.

Vaihe 2

Sekoita taikinaseokseen kuivat aineet (vaihe 1)

Kaada seos vuokaan ja paista uunin alatassolla n 1 tunti  170 asteessa.
Anna vetäytyä mielellään pari päivää.

Kakun seurana maistuu jäätelö tai vaniljavaahto.



2 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta, olisit lähettänyt makupalat tänne Västeråsiin!!

    VastaaPoista
  2. Mars kauppaan ja essu eteen. Kyllä onnistuu ;-D.
    Lilla syster

    VastaaPoista